HELP IK ONTPLOF

Deze keer heb ik me niet volledig laten gaan aan mijn exotische kookavonturen, alcoholische versnaperingen en weerzinwekkende tussendoortjes. Nee, ik ben niet aangekomen, sterker nog, ik heb nauwelijks tijd om te eten.  

Wat twee jaar geleden begon als de start van een spannend avontuur is uitgegroeid tot een heus en vooral serieus bedrijf. Pavone Lingerie is gegroeid, zo hard dat ik het nauwelijks bijbenen kan. Allereerst; mijn excuses aan alle klanten waar ik niet aan heb kunnen leveren of wie de verkeerde (en later afgekeurde modellen) zwarte bamboe slips heeft ontvangen. Ik heb fouten gemaakt. En ja, daar leer ik weer van, dat weet ik heus en ik maak niet graag fouten.

In 2018 heb ik een enorme investering gedaan in deze droom. En ik kan je vertellen, daar heb ik behoorlijk veel buikpijn van gehad. En slapeloze nachten. De eerste maanden dat Pavone Lingerie werd gelanceerd, gebeurde er werkelijk niets. Ik kon wel janken. Gelukkig heb ik mijn lieftallige aanstaande aan mijn zijde wiens glas altijd halfvol blijkt te zijn. Zijn bemoedigende grapjes wisten mij soms iets te relativeren. ‘Lieverd, je hebt zoveel bamboe slips ingekocht dat jij en de meiden de rest van jullie levens elke dag een nieuwe slip aan mogen trekken.’ Als een Brabantse boerin met kiespijn kon ik daarom lachen.

Nu, tijdens de covid-19 periode, zie ik veel ondernemers worstelen. En ik steun daarom zoveel mogelijk eigenaren van mijn favoriete winkels. De meeste excentriekelingen zijn creatief genoeg zodat ze een andere vorm van inkomsten hebben. Als ze dan aan mij vragen of ik het ook zo zwaar heb, voel ik me haast schuldig te melden dat het beter gaat dan ooit. Dankzij al mijn lieve en trouwe klanten, die met veel geduld en smart wachten op de nieuwe collectie bamboe slips en tops. En waar ik heel trots op ben; ik heb een bamboe body ontworpen die én lekker zit én megasexy is. Ik kan niet wachten jullie daar snel de eerste beelden van te laten zien en meer over te vertellen.

Wat ik allemaal niet goed gedaan heb? Ik heb bijna geen voorraad meer, massaal vrouwlief Nederland huppelt namelijk rond in de bamboe slips van Pavone Lingerie. En ze blijken ook heel goed als fietsonderbroek te werken. Veel vrouwen noemen het de ideale fietsslip! En wat hebben we al veel mogen fietsen met dat sexy fietsondergoed tijdens onze intelligente loc down.  

Wat ook echt niet goed is gegaan; ik heb een nieuwe leverancier gekozen tot het maken van mijn collectie in het zwart. Dat was een regelrechte flop. Ik zit nu dus met heel veel zwarte slips en tops opgescheept die ik absoluut niet wil verkopen. Ik wens immers het allerbeste aan de bips van mijn klantenkoninginnen. En omdat ik een verschrikkelijk grote hekel heb aan massaproductie en het weggooien van producten, ben ik in contact gekomen met Plan International. Ik mag mijn ondergoed doneren aan het Menstrual Hygiëne Programma in Afrika! Daar word ik dan wel weer heel blij van en ik hoop veel Afrikaanse vrouwen met mij.

Deze periode maakt me bewuster en ik ben meer dankbaar dan ooit. Het voelt alsof we in een periode van verandering en bezinning betere keuzes gaan maken voor de wereld, voor de medemens en voor onszelf. Er sprankelt hoop in mij op een betere wereld. Laten we elkaar beloven nooit meer terug te gaan naar hoe het was. Want we weten allemaal, hoe het was zal nooit meer zijn. Blijf gezond en zorg voor elkaar, we zien elkaar tijdens de nieuwe collectie, zin in!

 

Liefs,

Janneke

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter