LET'S TALK ABOUT STRESS BABY

Ik: ‘Heb jij ook zoveel last van stress eh… incontinentie?’

Vriendin: ‘Ik incontinent? Nee joh, ik ben nog maar 39..’

Ik: ‘Waarom sta jij dan altijd bij mij in de rij van het damestoilet voordat we ons huppellesje starten? Én vlieg jij na de jumping Jacks tijdens de les opnieuw naar het meisjestoilet?’

Vriendin: ‘Ja, dat is omdat ik wel eens wat druppels urine verlies, dan ben ik toch niet incontinent?’

Ik: ‘Dat heet stressincontinentie lief, en nee, wij zijn inderdaad niet incontinent. We druppelen gewoon wel eens wat, swa?!’

Stressincontinentie. Wat een belachelijk woord. Wij zijn namelijk niet incontinent. Wij hebben last van licht urineverlies wanneer we onze koters optillen, die 20kg boodschappen tassen naar binnen sjouwen en vrolijk mee springen op de trampoline of aan een stevige work-out doen. Mijn feitelijke onderbouwing volgens mijn vriend van Dale:

in·con·ti·nent (bijvoeglijk naamwoord)

1 niet in staat de urine of stoelgang op te houden

Dit is precies waarom wij niet graag worden geassocieerd met incontinentie. Wij kunnen prima onze poep of plas ophouden. Maar soms druppelen we weleens omdat we een of meerdere bevallingen achter onze naam hebben staan. Of een overgang, verzakking, operaties, zwangerschappen, hormonale veranderingen of zwakke bekkenbodemspieren. Dus mijn vraag aan mijnheer van Dale is om een nieuw woord te ontwerpen voor het daadwerkelijk gebeuren.

Het woord druppelincontinentie komt wat meer in de buurt. Echter, het woord incontinentie mag wat vrouwvriendelijker. Wat vinden jullie van; pressievochtverlies? Of krachtlekkage, druppeldruk of sportverlies?

Ik laat me graag inspireren! Het beste woordsynoniem voor stressincontinentie mag een gratis setje uitzoeken. Dus kom maar op met die inzendingen! (Graag sturen naar: [email protected] ovv creavraag stressincontinentie)

Liefs,

Janneke

Reacties
Hallo,
Ik zou graag 2 van die broekjes willen bestellen. Ik heb er ook soms last van, wie niet?
jenny jongepier - 25 Sep 2020 - 14:48
Ik ka nergens vinden waar dit ondergoed te koop is of waar je het kunt bestellen, ik woon in Middelburg.
Ank Simonse - 15 Sep 2020 - 09:16
Laat een reactie achter