HAAR TV DEBUUT

Met klotsende oksels ren ik naar de EHBO van de jaarbeurs in Utrecht. Een aantal mannen in witte doktersjassen zitten suffig voor zich uit te staren, roerend in hun plastic bekertjes met aanmaakkoffie. Ik voel een straaltje zweet over mijn rug tussen mijn billen sijpelen. Met een rood aangelopen hoofd van het rennen op hakken, wat ik overigens ernstig verleerd ben door de sneakertrend, hijg ik om ronde pleisters. ‘Mevrouw, is het ernstig?’ Een vriendelijk gezicht draait zich naar me toe en overhandigt me een bak met pleisters in alle soorten en maten. Stamelend leg ik de heren uit dat mijn Pavone model Angel genaamd, een lingeriesetje draagt en haar tepels zichtbaar zijn door het doorschijnende kant van de Pavone tops. En dat er nu een crew van RTL4 voor mijn stand staat te filmen en dat tepels, anno 2019, nog steeds not done zijn op de nationale tv. ‘uhm, waar staat uw stand dan mevrouw, dit klink inderdaad als een ernstig noodgeval..’ Zucht, de simpelheid van de man, ik had het kunnen weten.  Ik geef ze een bemoedigend knikje, gris een aantal ronde pleisters uit de bak en wens de heren een mooie dag. ‘tot zo!’ bulderen de mannen lachend in hun witte jassen.

Salomon van RTL4 ziet eruit als een gladde salamander.  Zijn haar zit strak over zijn vette voorhoofd, kleine kraalogen kijken me glinsterend aan. ‘Ok Janneke, ben je er klaar voor? Gewoon even wat vertellen over je lingerie, je hebt een minuut de tijd. Ready? Go!’ Daar ga ik dan, mijn tv-debuut samen met Pavone, mijn baby, mijn alles waar ik mijn passie in kwijt kan. Mijn eerste collectie is omgeslagen in een serieuze missie. Want dagelijks word ik aangemoedigd door mijn klanten. Om me te bedanken voor de slipjes met het unieke kruisje. Om te luisteren naar persoonlijke verhalen over het ontstaan van de bekkenbodemproblemen. Of de heftigheid en het taboe rondom LS. Van zware bevallingen, operaties en de overgang. En elke keer eindigen de gesprekken met de vragen. ‘Komen er nog meer kleuren bamboe slips? En ga je ook een boxer ontwerpen? Ik wil ook graag topjes gemaakt van bamboe! En komen er nog bh’s?’ Lieve dames, ik ga door tot ik een ons weeg. En alles stap voor stap, Pavone staat namelijk nog in haar kinderschoenen.

Binnen 5 minuten hebben Salomon de salamander en zijn crew het gefikst, beetje knippen en plakken en we hebben RTL4-waardig beeldmateriaal gecreëerd. De eerste filmpjes krijg ik direct toegestuurd. Tijdens het interview praat ik een tikkeltje bekakt van de zenuwen maar verder ben ik best een beetje trots. ’s Avonds in bed laat ik het filmpje aan mijn dochter zien. Haar reactie is uniek, heerlijk onbevangen en niet heel charmant.. ‘Mama, je ziet eruit als een eend met blauwe vleugels en je kwaakt.’ Dank lieve dochter, I love you too.  

PS: Allemaal as zondag 13 oktober kijken, RTL4, Life is Beautiful!

Liefs,

Janneke

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter