KINDERDROMEN

Wow. 3 boekjaren Pavone Lingerie zijn voorbij. En wat een bizarre achtbaan was dat. Van slapeloze nachten, omdat er geen orders waren, tot slapeloze nachten omdat er mega veel bestellingen zijn.

3 jaar ondernemen heeft me ouder gemaakt met vallen, opstaan, knallen en doorgaan. Ik ben nog niet volwassen als bedrijf en mens én ik sta niet meer in de kinderschoenen van een groentje. Net niets dus. Alhoewel de jaaromzet zich verdubbeld heeft en elke dag nieuwe klanten ons weten te vinden.

Met Pavone probeer ik de wereld een beetje mooier en beter te maken. Is dat wellicht een tikkel te ambitieus? Jawel, dat is het. En dat mag, want wie niet durft te dromen, durft ook niet te leven.  

Waar word ik blij van? Van nieuwe ideeën uitwerken, prachtige stoffen, duurzame producten, mijn geluk delen met mijn lovedones en mooie herinneringen maken.

Zo vloog ik afgelopen najaar met mijn dochter naar de stad Rome, waar mijn passie voor mode is geboren. Die paar dagen met dochterlief zijn herinneringen voor het leven, het was een reis terug in de tijd met veel inspiratie voor de toekomst. Ik liep met haar door de straten van Trastevere, in onze zomerjurken en de zon op onze schouders, hand in hand met een gelato grandissimo. En ik voelde me intens gelukkig. Een moment wat je opslaat in je hart en voor altijd meeneemt in de reis van je leven.

Mijn zus en ik zijn katholiek opgegroeid als vrome meisjes. Dat we rond onze pubertijd niets moesten weten van de kerk en zijn toebehoren, werd geaccepteerd. Alhoewel we behoorlijk wereldvreemd waren, dachten we alle kennis in huis te hebben om de juiste keuzes te maken. Zo trouwden we beiden jong en zijn we vroeg moeder geworden. Inmiddels gescheiden, teleurgesteld in onze kinderdromen en dankbaar voor de nieuwe wegen in onze levens. De pastoor heeft er een ding goed ingehakt; ‘wie goed doet, goed ontmoet.’ En dat is een stelling van onze lieve vader waar ik, vandaag de dag, nog in geloof. Ik word namelijk gelukkig van geven.

Daarom ben ik zo ontzettend trots dat ik met Pavone een project financieel steun van Plan International, Girls First. Plan International zet zich in voor betere kansen voor meisjes en jonge vrouwen en werkt onder meer aan het bespreekbaar maken van menstruatie. Ook kunnen meisjes, met behulp van de programma’s van Plan International die zijn gericht op menstruele gezondheid en hygiëne, naar school blijven gaan als ze ongesteld zijn.

En elk nieuw boekjaar, adopteren we vanuit Pavone een meisje in Sierra Leone, om haar te laten studeren en kind huwelijken tegen te gaan. 2022 is het vierde jaar voor Pavone Lingerie, dat betekent een 4e adoptiemeisje. Hoe gaaf is dat! Een kinderdroom die ik mag verwezenlijken met mijn Pavone. 

Mag ik nog even verder dromen? Ik hoop dit 4e jaar meer mooi bamboe ondergoed te maken, een nieuwe lijn ‘bamboo swimwear’ voor mannen en vrouwen te ontwerpen en de markt in België en Duitsland te veroveren. De eerste stap is gezet, medio januari komen nieuwe collecties binnen in ivoor en bordeaux en dit voorjaar komt marineblauw en een nieuwe zomerkleur online. De eerste fotoshoots staan gepland en zolang jullie allemaal in mij blijven geloven (en bestellen) dan komt er ooit een dag dat we over de hele wereld meer vrouwen blij mogen maken. Want wie niet durft te dromen, durft niet te leven. Dus lieve mensen, dromen jullie met me mee om de wereld een beetje beter en mooier te maken? Dan zorg ik voor nieuwe collecties en zal ik mooie doelen wereldwijd blijven steunen. Beloofd. 

Reacties
Zie wel…. Gelukt TOPPER
Lucienne Heemskerk - 09 Jan 2022 - 19:29
Laat een reactie achter