Imperfectie is sexy

Wat heb ik nu weer gedaan?  Een fotoshoot in mijn zelf ontworpen bamboe lingerie. Waarom? Omdat imperfectie sexy is, en het tijd is om de wereld te laten zien dat echte vrouwen echte schoonheid belichamen, ongeacht hun onzekerheden en imperfecties. Mooi geschreven weer Schellekens.. voelde toch heel anders voor die camera.

Laten we beginnen bij het begin: het ontwerpen van mijn eigen lingerie. Als mens ben ik altijd gefascineerd geweest door stoffen en mode, besloot in 2018 een sprong in het diepe te wagen en mijn eigen collectie bamboe lingerie te creëren die mijn urineverlies en allergie bij synthetische stoffen zou omarmen. Bamboe leek me het perfecte materiaal omdat het duurzaam, hypoallergeen, zacht en ademend is, en het zorgt ervoor dat je je als een godin voelt in een bescherming van zijde, ongeacht je een een appel, peer, banaan of zandloper bent.

Terwijl ik mijn allereerste collectie aan het ontwerpen was, besefte ik dat het belangrijk was om rekening te houden met de diversiteit van vrouwen. Geen enkel lichaam is hetzelfde, en dat is iets wat mijn ontwerpen nog meer complex maakt. Ik besloot mijn lingerie beschikbaar te maken in verschillende modellen en maten, zodat ik alle dames ondergoed kan bieden waarin zij zich vrouwelijk en zelfverzekerd voelen in mijn Pavone.

De dag voor de fotoshoot kreeg ik de bibbers. Ik was bang dat mijn imperfecties - die ik normaal gesproken zorgvuldig verborgen hield - duidelijk zichtbaar zouden zijn op de foto's. Dit was ook direct het moment waarop ik me realiseerde dat dit juist de boodschap was die ik wilde overbrengen: imperfectie is super sexy.

Ik ben geen supermodel, en dat hoef ik ook niet te zijn. Ik heb mijn onzekerheden, demonen en littekens en dat maakt me tot wie ik ben. Het zijn die imperfecties die ons uniek maken en ons karakter geven. We moeten stoppen met streven naar een onmogelijke perfectie en in plaats daarvan leren om van onszelf te houden, met al die gebreken, littekens, onzekerheden en demonen. Dus Kim Kardashian; eat your heart out.

Op de dag van de fotoshoot stond ik onhandig voor de camera te draaien in mijn zelf ontworpen bamboe lingerie. Ja, ik voelde me nerveus, opgelaten en ongemakkelijk maar ik wist dat ik een boodschap had die belangrijker was dan mijn eigen onzekerheden. Soms kan je beter recht door de zee van onzekerheid zwemmen om de pijn meer draaglijk te maken.

Het resultaat? De foto's tonen mijn kwetsbaarheid en ik kan er met zachtheid naar kijken. Ze laten zien dat zelfvertrouwen en eigenwaarde de ware sleutels zijn, ongeacht je lichaamsvorm of maat. Het is tijd dat we stoppen met ons te vergelijken met onbereikbare standaarden en in plaats daarvan onze eigen schoonheid te omarmen. Ik hoop zo dat het jullie lukt om met dezelfde bril naar je spiegelbeeld te kijken.

Dus dames, onthoud dat imperfectie sexy is, dat jouw onzekerheden er mogen zijn, en dat echte vrouwen de ware definitie van schoonheid vertegenwoordigen. Ik maak dit ondergoed voor jou, precies zoals je nu bent. En geloof me, zelfliefde is het allermooiste wat je als vrouw mag dragen en uitstralen. 

Liefs Janneke

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter