Sportondergoed & urineverlies

Veel dames en heren maken gebruik van het bamboe sportondergoed tijdens de work-out. De comfortabele oplossing bij stressincontinentie en urineverlies tijdens het sporten.

Voordat de les begint staan we in de rij voor het damestoilet en tijdens de jumping jacks haasten we ons de les uit voor een extra toilet bezoek.. Elke vrouw kan over dit onderwerp mee praten.

Licht urineverlies tijdens het sporten komt zowel bij jong als oud wel eens voor. Volgens de specialisten praten we in dit onderwerp over 50% van alle vrouwen en toch wordt er nog zo weinig openlijk over gesproken. Wij van Pavone, vinden dat dit echt wel eens mag veranderen, waarom rust er zo’n groot taboe op het onderwerp urineverlies en stressincontinentie of inspanningsincontinentie?

Het verliezen van urine tijdens het sporten wordt ook wel inspanningsincontinentie of stressincontinentie genoemd. Misschien zijn het juist deze woorden die het onderwerp zo gevoelig en beladen maken. Zijn we dan opeens incontinent? Natuurlijk niet, bij topsporters in bijvoorbeeld het Olympisch gewichtheffen zie je regelmatig een straal urine langs de benen lopen en urineverlies tijdens het sporten vinden zij uiterst normaal. Het is namelijk zo dat we er ook echt geen controle over kunnen uitoefenen.

In de vrouwenkleedkamer zie je regelmatig vrouwen die gebruik maken van een inlegkruisje tijdens het sporten. Dit kan goed werken, echter een inlegkruisje gaat snel verschuiven en kan broeierig gaan aanvoelen tijdens het sporten. Veel dames maken inmiddels gebruik van de bamboe Pavone string tijdens de workout, een zeer comfortabel, mooi en effectief alternatief van een inlegkruisje bij urineverlies tijdens het sporten of inspanningsincontinentie en stressincontinentie. 

Mannen maken vaak gebruik van de Pavone sportslip tijdens gewichtheffen, bodybuilding en andere workout. 

Bekijk hier de volledige bamboe collectie van Pavone Lingerie.