URINEVERLIES BIJ MANNEN

Urineverlies bij mannen komt vaker voor dan we denken. Er ontstaan problemen na een operatie aan de prostaat of een overactieve blaas. Hierdoor voelen mannen aandrang om plotseling te moeten plassen wat gepaard gaat met urineverlies.

Een overactieve blaas heeft bijna altijd de oorzaak dat de prostaat vergroot is. Een overactieve blaas kan ook te maken hebben met blaasontsteking of slecht functionerende bekkenbodemspieren, echter dit laatste komt vaker bij vrouwen voor. Het risico op incontinentie bij mannen zien we naarmate mannen ouder worden, ook lijkt lichaamsbeweging en overgewicht een negatief effect te hebben op incontinentie.

Daarnaast ervaren mannen ook problemen als ongewenst nadruppelen, ook wel postmictie genoemd. Mannen kunnen dan niet goed de blaas leegplassen en blijven urine verliezen. Dit heeft weer vaak te maken met verzwakte bekkenbodemspieren.

Wat het grootste probleem is, is dat mannen niet graag over hun prostaatproblemen praten. Dagelijks krijgen zo’n 35 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Het gevolg van deze operatie zijn erectieproblemen en met bijna altijd urineverlies als gevolg. Dat zijn 12.775 Nederlandse mannen per jaar. 

Helaas heerst er nog een taboe op het feit dat zoveel mannen worstelen met urineverlies. Voor mannen voelt het alsof de prostaatproblemen hun mannelijkheid aantast. De bamboe herenboxers die Pavone heeft ontworpen zijn zwart (van binnen en van buiten) en hebben een verdikt kruis gemaakt van bamboe. Dit kruis is opgebouwd uit verschillende lagen bamboe met uiteraard ook een antilek functie ingebouwd. Deze bescherming is onzichtbaar verweven in de herenboxers, voor veel mannen is het bamboe ondergoed van Pavone de ideale oplossing bij urineverlies. 

De eerste collectie betreft een boxer met lange pijpjes, een basic met korte pijpjes en een sport slip. De nieuwe bamboe mannencollectie van Pavone vind je hier