LICHEN SCLEROSUS

Het bamboe dames ondergoed van Pavone werkt optimaal bij de huidaandoening Lichen Sclerosus omdat de slipjes zijn uitgevoerd met een ademend kruisje gemaakt van bamboe. Deze stof voelt aan als zijde, absorbeert en blijft droog aanvoelen. De Pavone slipjes bieden optimaal draagcomfort waardoor irritaties geminimaliseerd worden. 

Lichen Sclerosus (LS) is een aandoening aan de huid, deze komt veelal voor bij vrouwen maar kan ook bij mannen voorkomen. De huidaandoening openbaart zich in het algemeen rondom de schaamstreek van de vrouw, de huid kan strak aanvoelen en is wittig van kleur. Dit komt omdat de aangedane huid minder flexibel wordt, dit kan door hormoonwisselingen veroorzaakt worden. De oorzaken rondom Lichen Sclerosus zijn tot op de dag van vandaag niet duidelijk. LS is niet gebonden aan een leeftijd, vrouwen van alle leeftijden kunnen last krijgen van lichen sclerosus.

Irritatie is niet de oorzaak van LS, wel kunnen de klachten van Lichen Sclerosus verergeren door irritatie. De aangedane huid bij Lichen Sclerosus is namelijk erg kwetsbaar en gevoelig. Daarom wordt altijd geadviseerd om ademend en katoenen ondergoed te gebruiken. Omdat bijna alle inlegkruisjes van synthetische materialen worden gemaakt werken deze niet bevorderend voor huidaandoeningen. De slips van Pavone bieden verlichting, voelen zacht aan op de huid en worden als zeer positief ervaren door vrouwen met LS.

Klik hier voor het totale assortiment van bamboe dames ondergoed met het unieke kruisje bij Lichen Sclerosus.