Waarom is de lingerie van Pavone duurzaam?

 

Pavone heeft op basis van een aantal fijne voordelen, uiteindelijk gekozen om haar slips deels van bamboe vezels te maken. Onderstaand lees je alle voordelen van de Pavone bamboe slips op een rijtje.

Inmiddels zijn we gewend aan het idee dat we van bamboe kleding en bamboe ondergoed kunnen maken, echter de meningen over de milieuvriendelijkheid van het verwerkingsproces naar het product zijn verdeeld. Wat klopt is dat het bamboe verwerkingsproces naar bamboevezels zeer milieuonvriendelijk kan zijn.

Pavone heeft vanuit het onderwerp ‘leefklimaat’ gezocht naar een bedrijf wat zowel het product als de natuur respecteert. Dit bedrijf is gevestigd in China, beschikt over haar eigen plantage en bewaakt de kwaliteit van haar bamboe zeer streng. In dit bedrijf staat de natuurlijk groei van de bamboe centraal en worden er geen pesticiden gebruikt. De bamboe van Pavone is daarmee gecertificeerd, alle vezels van bamboe worden namelijk blijvend getest op ongezonde chemicaliën. Pavone is heel trots op haar schoon product en bezoekt de leveranciers en producenten in China regelmatig om de processen en arbeidsomstandigheden te kunnen blijven waarborgen.

Wist je dat alle Pavone slips worden gemaakt van bamboe viscose en organisch katoen? Helaas is het nog niet mogelijk om het kantwerk te laten maken van bamboe maar aan deze ontwikkeling wordt hard gewerkt. Alle materialen in de Pavone slips, m.u.v het kant en elastiek, is gemaakt van bamboe viscose en organisch katoen. Dit draagt heerlijk zacht, is uiterst milieuvriendelijk, werkt hypo allergeen en irritatie vrij en wordt door onze klanten als verslavend zacht ervaren. 

Alle bamboe voordelen op een rijtje;

  • Bamboe dames ondergoed van Pavone voelt aan als zijde, is zacht en soepel vallend.
  • Bamboe kruisjes van alle Pavone slips werken extra absorberend en ademend; bamboe kan meer vocht opnemen dan katoen.
  • Bamboe is thermo regulerend en isolerend; bamboe werkt verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter.
  • Bamboe dames ondergoed van Pavone blijft ademen en gaat niet broeien.
  • Bamboe slips krimpen niet en is bijzonder sterk materiaal waardoor al het bamboe dames ondergoed geruime tijd meegaat.
  • Bamboe kruisjes van Pavone werken geurremmend, bacterieremmend, hygiënisch en antibacterieel.
  • Bamboe is anti allergisch en hypoallergeen; uitermate geschikt voor vrouwen met een gevoelige huid of alergieën.
  • Bamboe dames ondergoed van Pavone kan gewoon in de wasmachine op 40°C.
  • Bamboe is duurzaam en sociaal economisch verantwoord, kies voor duurzame lingerie!

Klik hier voor het totale assortiment van de duurzame bamboe lingerie van Pavone.